kolejne refleksje pospacerowe
Moderator: DKS
kolejne refleksje pospacerowe
Nie widziałem, żeby ostatnio deszcz padał, ciekawe co to za ciecz na ulicy Limanowskiego. W sezonie takie coś obok promenady nie wygląda zachęcająco dla tysięcy ludzi przechodzących tamtędy.

Patrząc okiem specjalisty
zgaduję, że
:
1. Jest to odpływ z klimatyzatora lub innego urządzenia chłodzącego.
2. Kolor moczu można przypisać stanowi instalacji kanalizacyjnej.
3. Własciciele (obsługa) Albatrosa mogliby od czasu do czasu tą żółtawą ciecz spłukać.
A w ogóle żółty kolor jest OK.

1. Jest to odpływ z klimatyzatora lub innego urządzenia chłodzącego.
2. Kolor moczu można przypisać stanowi instalacji kanalizacyjnej.
3. Własciciele (obsługa) Albatrosa mogliby od czasu do czasu tą żółtawą ciecz spłukać.
A w ogóle żółty kolor jest OK.

"Nigdy nie śpij z większym od siebie wariatem" (II Prawo Hartleya)
- elveez
- Kontakt:
Jedna z moich nocnych refleksji pospacerowych - czy Ustka jest miastem stosujacym segregacje odpadow czy nie? ...Rozne zrodla podaja roznie...z autopsji widze ze osiedla maja kosze i kontenery na butelki i plastiki.Co innego z wyrzucaniem odpadow przez przechodniow. Stoja tylko jednolite kosze w ktorych widac random :) czy ZGK ma sortownie?, czy Ustka stwarza pozory ze jest "ekologicznie przygotowana"
Ciekawostki z regionu i nie tylko. Zapraszam na mój kanał. http://www.youtube.com/user/elveezultra/videos

Tu dochodzi jeszcze kwestia tych właścicieli czworonogów, którzy wypuszczają swoje psiaki w "samopas". Wiele osób jest zbyt leniwych by wyjść razem z psem na spacer zwłaszcza gdy jest zimno, ogranicza się wyłącznie do wypuszczenia psa na dwór i wraca do domu. Psy w tym czasie nie dość, że swobodnie "kupciają" to po prostu stwarzają zagrożenie...
Tak w ogóle odnośnie segregacji odpadów przez mieszkańców. Nie wiem po jakich osiedlach Forumiwicz eleez spacerował bo u mnie na osiedlu są kontenery na plastik i owszem a nawet 2 a gdzie na szkło i papier to nie wiem. Nie wspominając o pojemnikach na zużyte baterie. Tak wiec wydaje mi się, że Ustka stwarza pozory "ekologicznego miasta" zwłaszcza w sezonie, żeby ładnie wyglądało dla turystów bo po sezonie jest brudno niestety a nie powinno tak mi się przynajmniej wydaje

- elveez
- Kontakt:
hmm szanowna Kuleczko...tak zdeksza uogolnilem... opisalem widok tego co mijam po drodze do domu od dziewczyny :) widze ze uzupelnilas moja opinie...pod Twoja moge sie podpisac :) Tez mam wrazenie ze cos co jest okreslane jako recycling lub segregacja istnieje tylko w teorii. Ciekaw jestem kiedy jacys inspektorzy od letnich kurortów na lamach prasy zarzuca nam ze w Ustce nie dba sie o srodowisko - co gorsza naloza na nas kary za nieprzestrzeganie unijnej dyrektywy o segregacji odpadów.
Ciekawostki z regionu i nie tylko. Zapraszam na mój kanał. http://www.youtube.com/user/elveezultra/videos

-
Jedna z moich nocnych refleksji pospacerowych - czy Ustka jest miastem stosujacym segregacje odpadow czy nie? ...Rozne zrodla podaja roznie...z autopsji widze ze osiedla maja kosze i kontenery na butelki i plastiki.Co innego z wyrzucaniem odpadow przez przechodniow. Stoja tylko jednolite kosze w ktorych widac random
czy ZGK ma sortownie?, czy Ustka stwarza pozory ze jest "ekologicznie przygotowana"
ZGK nie ma sortowni, a segrgacja odpadów w mieście to kicha, większość pojemników segregacyjnych to kwestia sezonu letniego, potem znikają, Ponadto w/w firma sprzedaje worki na odpady w różnych kolorach (ustawowe dla odpadu) w celu segregacji ale i tak później wrzucane są przez obsługę ZGK do jednej śmieciary i razem mielone, pozory stwarzać trzeba i punkty łapać

ZGK nie ma sortowni, a segrgacja odpadów w mieście to kicha, większość pojemników segregacyjnych to kwestia sezonu letniego, potem znikają, Ponadto w/w firma sprzedaje worki na odpady w różnych kolorach (ustawowe dla odpadu) w celu segregacji ale i tak później wrzucane są przez obsługę ZGK do jednej śmieciary i razem mielone, pozory stwarzać trzeba i punkty łapać
-
segrgacja odpaów jest opłacalna, są w Polsce firmy skupujące sortowane odpady za przyzwoite pieniądze ale chcą konkretne ilości towaru , nie opłaca się wysyłać w Polskę Tira po 5 ton szkła i to tak jak jest w ZGK mieszanego, szkło jest atrakcyjne po segregacji kolorystycznej.
Dziwie się , że Ustka nie dba o prawdziwą segregację ale to faktycznie , trzeba mieć trochę pojęcia
Dziwie się , że Ustka nie dba o prawdziwą segregację ale to faktycznie , trzeba mieć trochę pojęcia
- elveez
- Kontakt:
zdegustowany jestem nieco stanem rzeczy jaki ma miejsce w lesie za ulica narcyzowa pod dzialkami...zaistnialo tam szczegolnie duzo odpadkow typu pampers
i wycofana z uzytku armatura.. za dzialkami natomiast na koncu jasminowej mozna zobaczyc wszystko ...od butelek po arizonie w ilosciach kosmo
sa tam wywiezione smieci Bog wie skad - eternit, stłuczka kiedys miasto usuwalo tam scinke z zywoplotow..ale teraz to i krowe lub konia mozna pochowac
Sami mieszkancy kwiatowego syfia ze glowa boli - glazura w lesie
czy dzialkowcy maja obowiazek dokumentowania wywozki nieczystosci?dlaczego nie maja obowiazku postawienia kontenerow?

Sami mieszkancy kwiatowego syfia ze glowa boli - glazura w lesie

czy dzialkowcy maja obowiazek dokumentowania wywozki nieczystosci?dlaczego nie maja obowiazku postawienia kontenerow?

- elveez
- Kontakt:
Do kolekcji dopisałbym telewizory
- to za osierem w lesie

polecam rozwiesic podobne na calej Ustce i obciazyc spoldzielnie kosztami sprzatania....

w kilku miejscach Ustki zauwazylem ze znaki na skrzyzowaniu ( np skrzyzowanie Darłowska/Zubrzyckiego) sa ustawione sprzecznie z logika - mianowicie kierowca szukajacy Zubrzyckiego widzi dopiero nazwe ulicy kiedy nie ma mozliwosci skrecenia w nia..bo znaki sa ustawione za skrzyzowaniem zamiast przed - czesto (jak dzis) wyzwala to odruch naglego hamowania (moze sie uda skrecic jeszcze) raz zjazd nastepuje pod prad, a dwa ze ktos w tylek moze wjchac.

na podziw zasługuje wlasciciel sklepu kolo spolem na marynarki - ktory oblepil drzwi syropianem (cala witryna) i polozyl gładz i tynk strukturalny (lol!)

mlodosc w Ustce

No cóż Elveez:
-industrializacja
-zanieczyszczenie
-wypadki losowe
-itd., itp.
-industrializacja
-zanieczyszczenie
-wypadki losowe
-itd., itp.
BE THE CHANGE YOU WANT TO SEE IN THE WORLD !
Nie zawsze piszę poprawnie po polsku.
To co się skończyło, nigdy się nie zaczęło a to co się zacznie - nigdy się nie skończy.
To co się skończyło, nigdy się nie zaczęło a to co się zacznie - nigdy się nie skończy.