Mile widziane foty.

Moderator: DKS
Charles Garnier pisze:Kto nie odśnieżył ten frajer.
No tak, bo w wielkim mieście jest alternatywa...tych kilka autobusów w Ustce nie można nazwać komunikacją. Jeszcze jak masz do rozwiezienia 2 dzieci (szkoła, przedszkole), żonę a na koniec dojechać na strefę ekon do Słupska...gdzie ŻADNA komunikacja nie dociera to robi się problem...Asiula pisze:Najprościej nie mieć samochodu - ja np. zimą praktycznie w ogóle nie korzystam z auta tylko w wyjątkowych sytuacjach, i jak na razie wychodzi mi to na zdrowie, a mieszkam w wielkim mieście
Nie wiem jak inni ale ja do sklepów nawet tych dalszych chodzę z domu pieszo, nie znaczy to że należy akceptować fakt, iż ZGK nie wykonuje swoich zadań jak należy. Choćby żeby z miasta wyjechać ulice muszą być odśnieżone, a przecież wiele osób jak napisał wyżej barmanik dojeżdża do pracy np. do Słupska i okolic. Odśnieżanie dotyczy również chodników i ruchu pieszego, wracając pieszo po pierwszym porządnym opadzie w środę widziałem jak chodnik na Kopernika został odśnieżony pługiem i... nic poza tym, zero sypania piaskiem. Efekt taki, że z chodnika zrobiła się idealna ślizgawka. Zresztą piasku na chodnikach chyba nie da się uświadczyć do dziś. Może radny Edward zainteresuje się sprawią i dowie a następnie upubliczni dlaczego ZGK tak mizernie wykonuje swoje działania? - pytam jako mieszkaniec i wyborca.Edward pisze:Może wreszcie niektórzy przestaną jeździć samochodami do sklepu na sąsiednią ulicę? Ustka jest małą miejscowością i aby dojść do celu, zwykle wystarcza kilka do kilkunastu minut.
Edward Zając
Kup sobie klawiaturę z polskimi znakami. Nawet pan Edward zwrócił Ci kiedyś uwagę, a Ty dalej kaleczysz polszczyznę. Nie od dziś wiadomo, że mile widziane są tu tylko pochlebne opinie o ratuszu, a wszelkie negatywne, prawdziwe informacje są natychmiast kasowane. Działania stronniczych moderatorów przypominają mi Grzegorza Hajdarowicza. Szkoda, że to forum jest zależne od ratusza i od osób, które bawią się władzą. Wystarczy wyjść z domu i zobaczyć jak władza radzi sobie chociażby ze śniegiem. Brak działań, negatywne nastawienie do petentów i biznesmenów nie wróży Ustce przyszłości usłanej różami. Wielu już tu nie pisze, bo nie ma co kłócić się z półgł. o skatepark, wypadające kostki, pseudofontannę, syrenkę niezgodną z projektem, portową kładkę czy nieodśnieżanie jezdni i chodników. Grupa trzymająca władzę to stare i nadęte trepy, które nie potrafią zrozumieć, że Ustka to nie jest ich prywatny PGR, czy JW, lecz dobro wspólne, miasto, które oni mają zaszczyt reprezentować. Urzędnicy myślą, że stanowią wielką władzę, wyburzając zabytki i wycinając drzewa. Czy postępują zgodnie z prawem? Co robią radni? Przede wszystkim mają kontrolować urzędników. Robią to? Efektów jak zwykle nie widać. Szkoda, że są w Ustce tacy niekompetentni ludzie. Więcej nie będę brał udziału w tym forum. Dziękuję opozycyjnym Forumowiczom za ciekawą przygodę. Sympatycy ratusza:-tkwijcie dalej w szambie. Żegnam.Shoutbox (18:07:54) elveez: Charles Twoje posty lzace, niewnoszace niczego do temAtu beda kasowane.
barmanik pisze:No tak, bo w wielkim mieście jest alternatywa...tych kilka autobusów w Ustce nie można nazwać komunikacją. Jeszcze jak masz do rozwiezienia 2 dzieci (szkoła, przedszkole), żonę a na koniec dojechać na strefę ekon do Słupska...gdzie ŻADNA komunikacja nie dociera to robi się problem...Asiula pisze:Najprościej nie mieć samochodu - ja np. zimą praktycznie w ogóle nie korzystam z auta tylko w wyjątkowych sytuacjach, i jak na razie wychodzi mi to na zdrowie, a mieszkam w wielkim mieście