CO Z TYMI KAMERAMI!!!

Zamierzasz odwiedzić Ustkę, a nie wiesz, gdzie zjeść albo przenocować. Zapytaj o to innych forumowiczów. Tutaj też możesz się podzielić wrażeniami z pobytu w naszym mieście.

Moderator: DKS

Awatar użytkownika
slawtro
Posty: 175
Rejestracja: środa, 2 sierpnia 2006, 13:59
Lokalizacja: Włocławek

CO Z TYMI KAMERAMI!!!

Post autor: slawtro » piątek, 11 sierpnia 2006, 09:54

MAM WRAŻENIE ŻE JAK JEST GORSZA POGODA , KTOŚ SPECJALNIE WYŁĄCZA KAMERY,ŻEBY NIE ODSTRASZAĆ TURYSTÓW!!! ALE TO JEST ZAGRYWKA PONIŻEJ PASA!!! JAK PADA ALBO ZACHMURZENIE TO NIE DZIAŁAJĄ - JAK SŁOŃCE TO "CUDOWNIE" ZACZYNAJĄ DZIAŁAĆ!!!!!!! :evil:
Sławek z Włocławka - 318 km od Ustki
Już 19 razy odwiedziłem Ustkę!!!

Awatar użytkownika
Koyotka21
Posty: 5
Rejestracja: czwartek, 10 sierpnia 2006, 16:11

Post autor: Koyotka21 » piątek, 11 sierpnia 2006, 12:17

hm ja tez zauwazylam ten problem...chcialabym sobie popatrzec troszke ..bo jade w poniedziałek do Ustki..a tu zonk :evil:

Awatar użytkownika
dumb
Posty: 1524
Rejestracja: wtorek, 24 maja 2005, 22:22
Lokalizacja: Ustka
Kontakt:

Post autor: dumb » piątek, 11 sierpnia 2006, 13:41

Na latarni była awaria, która została usunięta. Niestety jakość prądu dostarczanego do Ustki pozostawia wiele do życzenia. Ostatnio często zdarzają się spadki napięcia i tzw. tąpnięcia, które powodują zawieszanie się urządzeń sieciowych. Nie mamy na to wpływu i trzeba urządzenia restartować. Jako że urządzenia są umiejscowione na budynkach/obiektach nie będących własnością miasta, dostęp do nich jest utrudniony przez co czas usunięcia usterek się wydłuża.
ObrazekObrazek

adgam
Posty: 7
Rejestracja: sobota, 8 kwietnia 2006, 00:14

Post autor: adgam » niedziela, 26 listopada 2006, 20:39

Za to teraz macie widoki z kamer jedne z lepszych w Polsce!

Awatar użytkownika
elveez
Posty: 12199
Rejestracja: poniedziałek, 30 czerwca 2003, 15:01
Lokalizacja: Magierowo / Trocinowo
Kontakt:

Post autor: elveez » niedziela, 26 listopada 2006, 20:51

mi dzialaja nonstop kamery nie zadazylo sie w najwiekszy szotrm ostatni screeny robilem:D
nie biadolic mi tuu !!!!!
Ciekawostki z regionu i nie tylko. Zapraszam na mój kanał. http://www.youtube.com/user/elveezultra/videos
Obrazek

Awatar użytkownika
akabiedron
Posty: 33
Rejestracja: niedziela, 24 grudnia 2006, 14:04
Lokalizacja: Ustka

Post autor: akabiedron » poniedziałek, 25 grudnia 2006, 10:52

Widoki mamy Najlepsze gdyż w końcu to nasze UST :)

Mr_Woozie
Posty: 6
Rejestracja: piątek, 2 lutego 2007, 22:11

Post autor: Mr_Woozie » piątek, 2 lutego 2007, 22:23

a ja mam proble z kamerami... nie wyświetla mi sie obraz z wersji active... czy wiecie może co to może byc.??

Awatar użytkownika
dumb
Posty: 1524
Rejestracja: wtorek, 24 maja 2005, 22:22
Lokalizacja: Ustka
Kontakt:

Post autor: dumb » sobota, 3 lutego 2007, 13:06

jaka przeglądarka ?? activex działa tylko pod Internet Explorerem, poza tym musisz mieć zainstalowane to:
http://www.ustka.pl/kamery/activex/XPCTRL.EXE
ObrazekObrazek

Hubert Bierndgarski
Posty: 333
Rejestracja: środa, 14 września 2005, 08:51
Lokalizacja: Słupsk
Kontakt:

Post autor: Hubert Bierndgarski » sobota, 3 lutego 2007, 18:23

Ech nie ma to jak monopolista.
Ja ze swoim Mac OS X i systemowa Safari moge sobie jedynie w puste okno przegladarki popatrzec.

Hubert
Pozdrawiam
Hubert
http://ustka.naszemiasto.pl

Awatar użytkownika
dumb
Posty: 1524
Rejestracja: wtorek, 24 maja 2005, 22:22
Lokalizacja: Ustka
Kontakt:

Post autor: dumb » sobota, 3 lutego 2007, 18:55

możesz skorzystać z javy i będzie działać (o ile ją zainstalujesz)
ObrazekObrazek

Hubert Bierndgarski
Posty: 333
Rejestracja: środa, 14 września 2005, 08:51
Lokalizacja: Słupsk
Kontakt:

Post autor: Hubert Bierndgarski » niedziela, 4 lutego 2007, 11:54

Na jawie spokojnie sobie ogladam widoki z molo i promenady. Mowie o kamerze obrotowej.


No ale spoko. Osobiscie i tak wole widziec te obrazki na zywo.


Hub
Pozdrawiam
Hubert
http://ustka.naszemiasto.pl

Awatar użytkownika
dumb
Posty: 1524
Rejestracja: wtorek, 24 maja 2005, 22:22
Lokalizacja: Ustka
Kontakt:

Post autor: dumb » niedziela, 4 lutego 2007, 14:12

no niestety, producent kamery coś się nie kwapi do obsługi javy (a takie miał plany)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
mgrinż.
Posty: 74
Rejestracja: piątek, 1 kwietnia 2005, 23:24
Lokalizacja: Ustka

Post autor: mgrinż. » czwartek, 8 lutego 2007, 23:19

a czy ups by nic nie pomógł? jeśli zaniki napięcia nie są długotrwałe to może to coś pomoże?

może do tego filtr przeciwprzepięciowy, tak dla bezpieczeństwa sprzętu

Awatar użytkownika
dumb
Posty: 1524
Rejestracja: wtorek, 24 maja 2005, 22:22
Lokalizacja: Ustka
Kontakt:

Post autor: dumb » piątek, 9 lutego 2007, 08:21

Nie bardzo rozumiem o czym jest post powyżej...
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
dumb
Posty: 1524
Rejestracja: wtorek, 24 maja 2005, 22:22
Lokalizacja: Ustka
Kontakt:

Post autor: dumb » piątek, 9 lutego 2007, 08:56

aaa. chyba skumałem ... Hubert .. podłącz sobie upsa to będziesz miał obraz z kamery obrotowej, sugerowałbym jeszcze filtr przepięciowy, będzie ostrzejszy obraz... a tak na margninesie jaki jest sens podłączania filtra przepięciowego do upsa ??
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
elveez
Posty: 12199
Rejestracja: poniedziałek, 30 czerwca 2003, 15:01
Lokalizacja: Magierowo / Trocinowo
Kontakt:

Post autor: elveez » piątek, 9 lutego 2007, 09:35

taki ze, nie kazdy ups filtruje :D

ever i fideltronik maja wbudoiwane filtry na stanie mam tez upsy bez takich filtrow (spread spectrum)

dodam jeszcze ups ktory ma konkretny filt probkujacy jest oznaczony ze niewolno podpinac listwy - bo zaczyna sie aliasing czyli nakladanie czestotliwosci probkowania listwy i ups niekorzystne - Twierdzenie Shanona - Kotielnikova gdzie f probkowania 2x > f znaminowa


co do krotkotrwalych skokow napiecia powinno pomoc zastosowanie ups (praca w zakresie AVR- 170-200V + poprawa napiecia o 12%Uwej ) ..ale nie rozwiaze to wadliwego dzialania kamer
Ciekawostki z regionu i nie tylko. Zapraszam na mój kanał. http://www.youtube.com/user/elveezultra/videos
Obrazek

Awatar użytkownika
mgrinż.
Posty: 74
Rejestracja: piątek, 1 kwietnia 2005, 23:24
Lokalizacja: Ustka

Post autor: mgrinż. » piątek, 9 lutego 2007, 15:40

Dumb, Ty wogóle niewiele rozumiesz. Ale do tego już zdążyłem przywyknąć!!! Przemyśl zmianę nicka na Dump, może warto...

Awatar użytkownika
dumb
Posty: 1524
Rejestracja: wtorek, 24 maja 2005, 22:22
Lokalizacja: Ustka
Kontakt:

Post autor: dumb » piątek, 9 lutego 2007, 16:13

chłopie ... zawsze chlapiesz, post dotyczący problemów z prądem na latarni jest datowany UWAGA Wysłany: Pią Sie 11, 2006 12:41 pm

Jesteś nieprzytomny, walisz na oślep, tamten problem został już definitywnie rozwiązany. Ogrzewacz stare tematy próbując wzbudzić jakieś emocje.

Starasz się występować w roli znawcy, ale nie masz pojęcia o temacie.
Patrz np. tu
http://www.ustka.pl/forum/viewtopic.php ... sc&start=0

http://www.ustka.pl/forum/viewtopic.php ... highlight=

mam wymieniać dalej fachowcu od siedmiu boleści??
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
mgrinż.
Posty: 74
Rejestracja: piątek, 1 kwietnia 2005, 23:24
Lokalizacja: Ustka

Post autor: mgrinż. » piątek, 9 lutego 2007, 16:55

Naszczęcie mamy takiego mentora jak ty. Wszechiedzący guru. Zajmij się lepiej swoim dotkniętym ego.

"Dump", wymieniaj dalej proszę, ekpercie od ... :!:

Awatar użytkownika
elveez
Posty: 12199
Rejestracja: poniedziałek, 30 czerwca 2003, 15:01
Lokalizacja: Magierowo / Trocinowo
Kontakt:

Post autor: elveez » piątek, 9 lutego 2007, 17:36

oj magistrze nie błysnales - tym co napisales o Tym czlowieku pokazales ze to Twoje ego jest dotkniete
Ciekawostki z regionu i nie tylko. Zapraszam na mój kanał. http://www.youtube.com/user/elveezultra/videos
Obrazek

ODPOWIEDZ