http://www.strefabiznesu.gp24.pl/artyku ... podarowany" onclick="window.open(this.href);return false;
Moderator: DKS
Wczasowa - może się mylę ale chyba na sesjach RM p. Kurowski tłumaczył to inaczejelveez pisze:Z tego co się orientuję Grand Lubicz za własne środki nałożył nowa warstwę asfaltu.
A w żurawiku miało mieć tymczasowo siedzibę UKS Opty.
https://www.facebook.com/graczyk.jacek" onclick="window.open(this.href);return false;Trzecia umowa na modernizację ŻURAWIKA portowego, utworzenie centrum żeglarskiego, zakłada zakończenie prac do 15 maja 2015, niestety, plac budowy został przekazany w dniu 27 stycznia 2015, tzn 3,5 miesiąca póżniej po terminie umownym. Wykonawca tym samym, bez kar umownych może realizować tę umowę do 31 sierpnia 2015r, będziemy aneksować termin rozliczenia środków unijnych do 30 września 2015. Obecny termin rozliczenia tych środków to 30 czerwca 2015. W dniu 7 lutego otrzymaliśmy informację, że firma ELPORT w dniu 15 stycznia 2015 dokonała wpisu do księgi wieczystej, budynek żurawika jako swoją własność. Wczoraj złożyliśmy apelację do sądu, na ten wpis. Zaistniała sytuacja, zmusza nas do powiadomienia Urzędu Marszałkowskiego o tym zdarzeniu. Obecna sytuacja może doprowadzić do cofnięcia dotacji unijnej, tym samym, do wycofania się miasta z zawartej umowy z NAVIMOREM. Może to oznaczać konieczność poniesienia przez miasto kar umownych.
Dla ścisłości nie ja to nazwałem molochem, a BakłarzaniXik pisze:@maj
ty nazwiesz to molochem,
Zgadzam się.Można zrobić z elewatora coś tylko po co?Są ograniczenia.Pusty plac i super miejsce nie ma żadnych.No może pieniądze i wizja.Smerf Maruda pisze:Byłem w elewatorze parę razy, mam kupę zdjęć i filmów , tylko brak czasu do wstawienia na stronę,
, tyle się dzieje ,
nie jestem specjalistą, ale chyba taniej i prościej , wyburzyć go i zbudować podobną bryłę ,
przy dzisiejszych przepisach, normach, pierdołach biurokratycznych,
remont może nie mieć sensu![]()
Widzicie?! Niby żart, ale jakby nad tym poważnie przysiąść to udałoby się stworzyć COŚ naprawdę efektownego. (przystań we wnętrzu elewatora)Topilzin pisze:Wyobraźcie sobie ...wpływasz do podziemi hotelu motorówką.