PRL ?
Moderator: DKS
PRL ?
Na tablicach budynków widnieje nazwa - ulica XX-lecia, natomiast w dowodach osobistych wydawanych mieszkańcom tej ulicy przez Burmistrza Miasta Ustka wpisywany jest adres zamieszkania "XX-lecia PRL". Najnowszy dowód, jaki widziałem, wydany był w lutym 2013 roku. Pytanie jest proste - jak nazwę nosi oficjalnie ta ulica?
rozumiemy się? Będziemy się rozumieć, będzie dobrze... nie będziemy się rozumieć... rozumiemy się?
Re: PRL ?
Smierdząca sprawa.
Trzeba powołać komisję.
Prostak rozkułaczał jako ostatni ale się zakochał i cały impet poszedł mu w portki. 
Znowu ludziska będą bulić za nowe Kennkarty.

Trzeba powołać komisję.

Znowu ludziska będą bulić za nowe Kennkarty.

"Bagatelizować, bagatelizować i jeszcze raz bagatelizować... złapią za rękę, mówić że nie wasza."
- elveez
- Kontakt:
"XX lecia" przyjęlo sie skrótowo, nawet za komuny jak dzielnicowy pytał o adres to w ucho było za powiedzenie tylko XXlecia" ale pelna nazwa to XXlecia PRL
To samo jak z allegro wysyłano list na Mickiewicza, nie doszedl, poprawny adres Adama Mickiewicza.
To samo jak z allegro wysyłano list na Mickiewicza, nie doszedl, poprawny adres Adama Mickiewicza.
Ciekawostki z regionu i nie tylko. Zapraszam na mój kanał. http://www.youtube.com/user/elveezultra/videos

Nowy nadkomisarz budżetowy Koski, a już na pewno ktoś z radnych PIS zajmą się tematem jeszcze przed świętami. Oczywista oczywistość. W księgach wiekuistych mieszkań z tej ulicy też jest "XX-lecia PRL". Zatem elveez chyba ma rację...Topilzin pisze:Smierdząca sprawa.![]()
![]()
Trzeba powołać komisję.

Spytałem bom nietutejszy.
rozumiemy się? Będziemy się rozumieć, będzie dobrze... nie będziemy się rozumieć... rozumiemy się?